A most unusual garden ima mlađeg brata. Dobrodošli u Lemon Market

Nasuprot dvorani Lisinski otvoren je kafić koji je u par tjedana postao hit mjesto za ispijanje koktela i spritzeva

Uopće ne znam koji bircevi su sada u điru. Pričam s frendicom i saznajem za nekoliko novih ‘in’ mjesta u gradu. Drugi program u Petrovoj 21, Blend Bar u Gundulićevoj 33, Peaches & Cream blizu Trešnjevačkog placa i onaj najnoviji – Lemon Market.

Lemon je nemoguće ne vidjeti, ako ste se vozili po Vukovarskoj ili Aveniji Većeslava Holjevca. Na križanju te dvije ulice, nasuprot dvorani Lisinski te u blizini zgrade Suda privući će vas mala kućica sa svjetlećim natpisom – Lemon Market.

Jasno je da se ondje ne prodaju limuni, no u dvorištu obiteljske kuće naići ćete na šarmantnu terasu na kojoj se poslužuju razna pića s limunom.

Iza Lemon Marketa stoji ekipa iz A most unusual gardena, pa ako volite atmosferu Gardena, onda će vam se vjerojatno svidjeti i Lemon.

– Ideja je bila stvoriti dinamično mjesto, u kojem će se stalno mijenjati ponuda, ali zadržati kvaliteta. Svaka dva do tri tjedna u našem prostoru održavat će se neki drugi festival. Trenutno se ovdje održava SOLO. Cocktails festival, a nakon njega slijedi onaj posvećen ljetu “Adio lito” s atmosferom ribarske fešte.

Želja nam je također bila imati svježu ponudu, pa otud i naziv Lemon Market. Riječ Market na neki način predstavlja ono čime ćemo se mi baviti, kod nas će uvijek biti živo, uvijek ćete moći probati nove stvari, ponuda će se mijenjati – baš kao na tržnici. A riječ Lemon zato što zvuči osvježavajuće i ljetno, baš kao kokteli i spritzevi koji su glavni dio ponude bara – objašnjavaju iz Lemon Marketa.

Za uređenje interijera zaslužna je arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar.

– Vanjski prostor podijeljen je na dvije terase – ona okrenuta prema Vukovarskoj ulici je manja, natkrivena i zamišljena za kratka druženja i odmor tijekom radnog dana. Druga terasa je veća, krase je platoi i tribine te stvara prostor za opuštanje tijekom cijelog dana u maloj zelenoj oazi. Što se tiče interijera, tu smo također stvorili dvije zone, s visokim i niskim sjedenjem koristeći kontrastne materijale – objašnjavaju iz Lemon Marketa.

Evo i fotografija…