Idemo kontra gužvi. Odmor u planinama i šumama

Uvik kontra, takva sorta. Moj top izbor kućica za odmor u Sloveniji

Obožavam Sloveniju i njihov entuzijazam za boravkom u prirodi. Planinarenje, bicikliranje, kajaking, trčanje… i tako svaki vikend, tijekom cijele godine. Upravo zato, svaki kutak Slovenije je na neki način uređen i osmišljen. Gdje god da odete, naći ćete neku zanimljivu rutu za šetnju, biciklizam, fini restorančić, kafić, muzej, mnoštvo zanimljivih outdoor aktivnosti… a da ni ne pričamo o brizi o prirodi te činjenici da je čak 60 posto Slovenije pod šumom. Potpuno psihičko i fizičko punjenje baterija.

Zato jako volim komadić ljeta, kada su kod nas na obali najveće gužve, provesti u Sloveniji. Da puno ne duljim, evo moj top izbor nerazvikanih, a divnih mjesta za odmor u Sloveniji. Vipava, Lendava, Zgornje Jezersko, Gornja Radgona…

FOREST GLAMPING RESORT BLAGUŠ

Slovenci obožavaju kampove i jedni su od prvih u regiji koji su masovno krenuli s glampingom. Evo linka na Forest glamping Blaguš. Kamp je idealan za parove ili obitelji s većom djecom. U jednoj kućici roditelji, a u drugoj tinejdžeri. Evo linka. Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

[supsystic-gallery id=337]

Forest Village Theodosius

Preslatka kućica u kojoj imate dojam da ste u divljini, no zapravo ste vrlo blizu centru Vipave, poznate vinarije, restorana… Btw blizu je i Postojna, a za cca pola sata ste i na kavi u Trstu. Evo linka. Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

[supsystic-gallery id=336]

Glamping house Julija Ivanjkovci

Glamping kuća Julia je dio imanja Jeruzalem kojeg vodi simpatičan mladi par. Kuća se nalazi usred vinograda, a na imanju imaju još nekoliko zanimljivih kuća. Evo linka. Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

[supsystic-gallery id=335]

Idyllic cottage in the beautiful Alps

Ovo je idealna kuća za dvije obitelji koje se žele družiti, ali istovremeno žele i privatnost. Na imaju, 20-ak metara jedna od druge, nalaze se dvije kućice za odmor. Idila u srcu prirode – šuma, svjež planinski zrak, privatnost… Evo linka. Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

[supsystic-gallery id=334]

Secret cottage, Lendava

I za kraj moj favorit po slatkoći. Romantična kućica u vinogradu u Lendavi. Evo linka za info… Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

[supsystic-gallery id=333]