Kada je arhitektura inspiracija

Talijanski Studiopepe u suradnji s portugalskom tvrtkom Essential Home predstavio je kolekciju Happy Few koja pokazuje neke nove smjerove u dizajnu namještaja

Ova kolekcija ili će vam se jako svidjeti ili će vam biti čudna. Teško je ostati ravnodušan na kolekciju Happy Few koju su osmislile dizajnerice Arianna Lelli Mami i Chiara di Pinto iz Studiapepe za tvrtku Essential Home. Možda je razlog to što je ova kolekcija i zamišljena da bude posve drugačija od ustaljenih formi, a možda je razlog i to što svoju inspiraciju crpi u nekim od najzanimljivijih talijanskih zgrada.

Intrigantna Palazzo della Civiltà Italiana jedna je od tih inspiracija, kažu dizajnerice, objašnjavajući kako ih je za kolekciju inspirirala arhitektonska ljepota 30-ih i 40-ih godina.

Pozivajući se na inspirativne talijanske arhitektonske znamenitosti kroz njihov elegantan dizajn, Studiopepe je stvorio nezaboravnu kolekciju koja kombinira stil, visokokvalitetne materijale, fine tehnike izrade s daškom povijesti.

– Volimo dizajnirati proizvode, ali i zamišljati ih unutar ambijenta, tako da volimo sve stvari koje doprinose poboljšanju tih proizvoda, a za mene je nešto urođeno, što osjećam oduvijek – rekla je Chiara di Pinto, partnerica u Studiopepe.

Jedan od najvećih izazova s ​​kojima se Studiopepe morao suočiti kada ih je Essential Home pozvao na ovu suradnju, bio je stvoriti jedinstvenu kolekciju koja je izgledala inovativno i drugačije od onoga što smo do sada vidjeli u namještaju. Jedna od stvari koju su morali izbjegavati tijekom svog kreativnog procesa bila je ne kreirati scenografski scenarij, inače bi konačni rezultat mogao biti kontraproduktivan.

Da su uspjele stvoriti nešto uistinu posebno i drugačije, govori podatak da je kolekcija “Happy Few” brzo postala jedna od najprodavanijih kolekcija Essential Homea.

Puštam vas da uživate u kolekciji koja uistinu ne ostavlja čovjeka ravnodušnim, baš kao i velebni Pallazzo della Civiltà Italiana koji je odnedavno postao glavni Headquaters modne kuće Fendi (btw, Fendi je o toj zgradi nedavno izdao i knjigu, evo linka).