Oblak koji je ušao u prostoriju. Priča o lusteru koji je postao hit

Neki komadi namještaja čim se pojave zabljesnu i postanu hit. Danas vam predstavljam upravo jedan takav luster – Tense viseću svjetiljku, nove danske atrakcije, brenda New Works kojeg možete pronaći i u zagrebačkom Selecteddu

Jeste li čuli za brend New Works? Ako niste, to ime morate zapamtiti, njihovi komadi jednostavno oduševljavaju. Prepoznatljivi, skulpturalni, karizmatični, na granici dizajna i umjetnosti, a opet tako jednostavni i funkcionalni… Uistinu osvajaju na prvi pogled.

Zato uopće ne čudi što je njihov Tense luster osvojio Instagram, ali i prestižnu Dezeen nagradu te srca brojnih arhitekata i ljubitelja dizajna.

Što je tako posebno u tom lusteru?

Zbog dugačkog sjenila, Tense viseća svjetiljka djeluje poput oblaka koji je uplovio u prostor. Moderna konstrukcija napravljena je od 100 posto recikliranog laganog i izdržljivog Tyvek materijala koji je u isto vrijeme podatan i mekan – nalik papiru.

Luster daje nježno difuzno bajkovito svjetlo koje po želji možete dodatno dimati, a jednako atraktivno izgleda samostalno, kao i u kombinaciji s više lustera različitih dimenzija.

Dostupni promjeri su 70, 90 i 120 centimetara, a razgledati ga možete u Selectedd trgovini u Ratkajevom prolazu 10 ili na Selectedd web shopu.

Kreator svjetiljke je mladi švicarski dizajnerski studio Panter&Tourron koji je često proglašavan novom svjetskom nadom na dizajnerskoj sceni, baš kao i proizvođač New Works koji je u 7 godina napravio čudo.

Naime, dizajneri Knut Benedik Humlevik i Nikolaj Meier 2015. godine pokrenuli su brand New Works odajući počast prirodnim materijalima i skulpturalnim oblicima. Njihova želja bila je odmaknuti se od previše uglađenog i čistog skandinavskog dizajna te biti taktilniji, skulpturalniji, no istovremeno i dalje funkcionalan i pročišćen.

Evo i videa kako to izgleda u prostoru…