Povjerenje je uvijek ključno. Idemo u Veslačku

Vodimo vas u stan od 145 četvornih metara kojeg je uredio arhitektonsko-dizajnerski studio Iqon

Često čujemo kako je za uspješan projekt odnos između arhitekta i investitora ključan. Kada s nekim klikneš, kažeš mu svoje želje i očekivanja te pustiš ga da radi, onda je obično rezultat sjajan. Danas vam pokazujem jedan takav projekt, gdje su investitori imali povjerenje i studiju Iqon dali potpunu slobodu…

– Ovo je bio koliko lijep, toliko i zahtjevan projekt za naš studio IQON jer je od početka projektiranja do useljenja prošlo svega nekoliko mjeseci. U projektiranju prostora imali smo potpunu slobodu. Jedini zahtjev klijenta bio je da postojeći peterosobni stan pretvorimo u četverosobni, sa 3 spavaće sobe – objasnila je arhitektica Ana Iskra Andabaka iz Iqon studija dodajući kako je u projektu bila važna dobra komunikacija te odnos između investitora, arhitekata, izvođača i dobavljača.

Bosnic+Dorotic

Stan je vrlo elegantan, profinjen i topao prostor s mnogo suptilnih detalja. Već na ulazu u stan dočekuje nas zanimljiva kompozicija ogledala, keramičke obloge te drvene police sa skrivenom rasvjetom. Tu su smješteni i veliki garderobni ormari s frontama od furniranog svjetlog drva.

Bosnic+Dorotic

– Dnevni prostor je centar stana u kome se nalazi dnevni boravak i blagovanje. Kako bi se vizualno odvojio pogled sa ulaza na dnevni boravak postavljene su metalne okretne lamele koje stvaraju igru svjetla i sjene. Centralni zid je iskorišten za TV zonu te je u samom projektu trebalo ukomponirati i postojeću kosinu od vanjskih stepenica koje vode na krovnu terasu. TV zid je izveden u kombinaciji svijetlog furnira, lakiranog medijapana te s elegantnom bazom obloženom u velikoformatnoj keramici. Kompozicija je dodatno oplemenjena sa indiretknom rasvjetom u policama koja u kombinaciji s foteljom i pripadajućim tabureom stvara ugodan prostor za odmor – objasnila je arhitektica.

Bosnic+Dorotic

Velika kutna garnitura i tepih su toplih zemljanih tonova, dok je stolić kompaktne strukture od prošaranog kamena carrara.

Blagavaonski stol smješten je u simetriji sa centralnim zidom i staklenim kliznim vratima koje povezuju dnevni dio s kuhinjom. Zaokružena kompozicija stvorena je oblaganjem pozadinskog zida u strukturiranu keramiku te postavljanjem umjetničke slike.

Bosnic+Dorotic

Veliko okruglo ogledalo u plavim i tirkiznim tonovima s antique efektom, element je koji zaokružuje i podiže cijeli prostor.

Bosnic+Dorotic

– Kuhinja je zasebna prostorija u stanu. Monumentalni otok u kuhinji idealno je mjesto za pripremu hrane ali i mjesto za okupljanje i druženje. Drvene žaluzine na staklenim stijenama daju posebnu toplinu prostoru te igru svjetla i sjene. Kuhinja, kao i kompletan namještaj u stanu, je izrađena po mjeri. Kombinacija svijetle radne ploče od kerrocka te kombinacija bijelog i sivog lakiranog medijapana upotpunjena je tamnim furnirom elemenata otoka – objasnila je arhitektica.

Bosnic+Dorotic

U zasebnom i odvojenom dijelu stana se nalazi spavaći trakt koji je odijeljen visokim vratima do visine stropa. Spavaći trakt čine dvije dječje sobe, kupaona, te roditeljska soba s garderobnim prostorom i pripadajućom kupaonom.

Bosnic+Dorotic

Dječje sobe su vrlo jednostavne i funkcionalne, s namještajem izrađenim po mjeri u bijeloj boji s detaljima svijetlog drva.

U dječjoj kupaoni korištena je svijetla keramika dok su kupaonski ormarić i dio obloge zida izvedeni od drvenih furniranih letvica koje daju toplinu i karakter prostoru. Na zidne furnirane letvice iza kojih su skriveni ormarići postavljeno je okruglo ogledalo.

Bosnic+Dorotic

Roditeljski spavaći trakt čine kupaona, spavaća soba i prolazna garderoba. Spavaća soba je vrlo prozračna i topla s tapeciranim krevetom, oblogom zida od svijetlog furnira i antique ogledalima koji čine pozadinu noćnih ormarića i atraktivnih visilica.

Bosnic+Dorotic

Roditeljska kupaona odiše čistoćom i luksuzom. Pod je toplo siva keramika, dok su zidovi u imitaciji mramora. Kupaonski ormarić je kombinacija bijelog kerrocka i furnira iznad kojeg je postavljeno ogledalo interesantnog dizajna s elementima zlatne boje.

– Posebna pozornost je posvećena rasvjeti kojom smo uspjeli dobiti različite scene ovisno o raspoloženju ili dobu dana. Indirektnom rasvjetom naglašeni su svi važni detalji unutar prostora.

Bosnic+Dorotic

S tehnološke strane, u stanu je izvedena posebna KNX instalacija koja omogućava upravljanje svim funkcijama stana prema želji korisnika. Osim podnog grijanja, postavljeno je i stropno hlađenje kao i sistem rekuperacije zraka, a sve u želji da bude što neprimjetnije u prostoru – kažu u Iqon studiju kojega čine Ana Iskra Andabaka, Toni Guina, Marija Guina Dević i Jelena Podgajski.

Bosnic+Dorotic

Uživajte u fotografijama.

Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic
Bosnic+Dorotic