Tele2 je preselio u nove urede. Evo kako to izgleda…

Što znači ‘activity based workspace’ i što obuhvaća koncept Telepolisa ispričali su nam iz agencije Brigada koja je uređivala prostor

Oni kažu da su završili iznimno uspješnu godinu i da su povećali broj zaposlenika za 38 posto. Zato su im trebali novi uredi i stoga su preselili u nove prostrane urede. Evo što o uređenju novih Tele2 ureda kažu arhitekti, odnosno tim iz agencije Brigada.

– Novi funkcionalni radni prostor u zagrebačkom centru City Plaza koncipiran je kao ‘activity based workspace’, zasnovan na kreativnom konceptu Telepolisa, odnosno tehnološkog grada u malom, s različitim zonama koje su povezane ulicama, trgovima, prostorima za rad, druženje i slično. Takav koncept, prema rezultatima istraživanja, pokazao se kao najbolji za uređenje radnog prostora jer pruža maksimalnu učinkovitost, ali i povezivost i timski rad – objasnili su iz Brigade, agencije koja već godinama uređuje prodajna mjesta Tele2.

– Novi prostor je dinamičan i jedinstven, upravo kao i sam Tele2. Uređenje je osmišljeno tako da su timovi strukturirani u odvojene manje skupine, ali istodobno i dalje povezani u jednom prostoru te su zaposlenici u svakom trenutku međusobno dostupni. Također, osmišljen je tako da ga zaposlenici s vremenom nadopune novim idejama, namještajem i uređenjem te da ‘raste’ zajedno s kompanijom. Iz Tele2 ističu kako u novom radnom prostoru žele potaknuti drukčiji način rada koji podrazumijeva i veću prilagodljivost. Uklonili su tako određene fiksne stavke te su, primjerice, fiksni telefoni postali povijest. Uveli su i mogućnost fleksibilnih radnih mjesta, što znači da se u nekim područjima nalaze visoki radni stolovi na kojima se može raditi ako nekomu više odgovara uspravan položaj ili ako želi povremeno promijeniti okolinu.

Da ne duljimo, evo kako to izgleda…