Terapija lijepim i pozitivnim. Kreativni stanovi

Idemo maštati o nekim sretnijim vremenima i zaokupiti misli s lijepim stvarima i pozitivnim pričama. Danas vam pričamo 5 takvih priča

Znam da smo svi potreseni od svega što se u posljednje vrijeme događa. I ja sam baš jako potresena, neću to skrivati… No, isto tako znam da će potresenost proći ako pokušamo misliti na nešto drugo. Na neka lijepa mjesta, ljude, sretne dane… Doći će i oni. Nadajmo se što brže.

I zato pokrećemo terapiju s lijepim. Od danas objavljujemo samo lijepe stvari koje inspiriraju i opuštaju. Neka ovo bude naša zajednička terapija dok se svi malo ne primirimo…

Danas vam pokazujem 5 stanova s karakterom.

Neki će se možda i prisjetiti tih stanova koje smo već objavili na Dblogu te prisjetiti praktičnih ideja, inspiracija i savjeta… Neki će se možda prisjetiti i priča o njihovim inspirativnim vlasnicima… A ako trenutno nemate živaca za čitanje, onda uživajte u slikama. Kliknite na galeriju svakog stana i uživajte u top 10 slika. Ako se pak predomislite, kliknite na link s originalnim tekstom.

JORDANOVAC, ZAGREB

Kako živi mama arhitektica s tri sina tinejdžera u domu kojega je napravila praktički sama s vlastitim rukama i s vrlo ograničenim budžetom? Fantastično. Ovaj stan pravi je dokaz kako za uređenje stana nisu važni novci, nego dobre ideje i izvrstan arhitekt. Idemo u kuću arhitektice Koraljke Demel Zadro.

[supsystic-gallery id=25]

Link na originalni tekst je ovdje.

JORDANOVAC, ZAGREB (kat niže)

A sada se spuštamo na donji kat iste kuće, u stan Miljenke Demel, simultane prevoditeljice koja i sa 70+ radi, putuje, predaje na postiplomskom studiju, radi za Europski parlament… Ne znam da li više volimo ovakve ljude ili ovakve stanove.

[supsystic-gallery id=24]

Link na originalni tekst je ovdje.

PANTOVČAK, ZAGREB

Još jedan dokaz da se iz raznih nevolja izviruju najbolje ideje. Zavirite u dom još jedne velike obitelji i velike kreativke Mirne Bučević. Mirnin dom čisti je dokaz da se pametna low-cost rješenja najbolja i najatraktivnija.

[supsystic-gallery id=23]

Link na originalni tekst je ovdje.

CENTAR, SAMOBOR

Život treba graditi postepeno. Korak po korak, bolje rečeno sobu po sobu gradila je ova obitelj iz Samobora. Idemo u dom arhitektice Helene Noršić Patrčević.

[supsystic-gallery id=22]

Link na originalni tekst je ovdje.

MAKSIMIR, ZAGREB

A sada jedna priča o prijateljstvu i povjerenju. Idemo u kuću koju je arhitekt Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba, uređivao za Danijelu, svoju dugogodišnju prijateljicu iz školskih klupa.

[supsystic-gallery id=21]

Link na originalni tekst je ovdje.