U čemu bi najradije kuhali kavu? Glasajte za svoju džezvu

Studenti Studija dizajna sudjelovali su na Barcaffe natječaju za najbolju suvremenu džezvicu za kuhanje kave. Žiriji je izabrao 9 finalista. Upoznajte ih…

Kakvu kavu najviše volite? Većina Hrvata još uvijek najradije kuha kavu u džezvici. Kako bi onda trebala izgledati suvremena hrvatska džezva? Na to pitanje svoj odgovor je dalo 40 studenata Studija dizajna koji su napravili svoju varijantu moderne džezve, a stručni žiri upravo je napravio selekciju od 9 džezvi koje ulaze u finale.

Radovi studenata Dore Čičin Šain, Korane Mileusnić, Dore Pavešić, Noe Poljak, Eve Rodinis, Sevval Samgam, Nike Sentića, Brune Sladoljev Jolić i Eme Tomašek ulaze u finale, a mogu se pogledati na web platformi Velika scena.

Finaliste je odabrao stručni žiri u sastavu Tihana Taraba, nagrađivana produkt dizajnerica i članica uspješnog dizajn studija Grupa, Sanja Bencetić, izvanredna profesorica na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Krešo Marin, direktor razvoja robne marke Barcaffè.

Glasanje traje do utorka 7. lipnja, nakon čega slijedi proglašenje pobjedničkih džezvi po sudu stručnog žirija i javnosti. Izabrana džezva će se proizvesti i biti dostupna u prodaji.

Evo i svih finalista te linka na kojem možete glasati.

Korana Mileusnić

Dora Pavešić

Eva Rodnis

Ema Tomašek

Bruna Sladoljev Jolić

Dora Čičin Šajn

Noa Poljak

Niko Sentić

Sevval Samgam