Umjetnost postaje mainstream. Napokon

H&M Home predstavio je novu suradnju s umjetnicama Amber Vittoria i Lulamom Wolf. Zavirimo u kolekciju

Umjetnost je zavladala svijetom interijera. Slike, skulpture, art printovi, tapiserije, skulpturalni namještaj – sve je in. Ono što posebno veseli je što umjetnost više nije rezervirana samo za probrane krugove i galerije, nego što se sve češće pojavljuje i u mainstream krugovima te highstreet shopovima u sklopu zanimljivih kolaboracija umjetnika i velikih proizvođača.

Jedan od najsvježijih primjera je suradnja H&M Homea s dvjema poznatim umjetnicama nove generacije Amber Vittorijom i Lulamom Wolf oko limitirane kolekcije dekoracija za dom.

Amber Vittoria i Lulama Wolf, umjetnice su potpuno različitih estetika, naslijeđa, priča.

Amber Vittoria rođena je u Kaliforniji, živi u New Yorku i stvara živopisan veseli svijet duginih boja te radosnih stihova koji slave ljepotu života. Amber je slikarica i pjesnikinja, a poznata je po slikama sa zanimljivim natpisima i porukom. I love me.

Možda uistinu živimo u dobu kada će sve više “me”, zamijeniti “you”.

S druge strane Južnoafrička umjetnica Lulama Wolf s adresom u Južnoafričkoj republici i u Njemačkoj, istražuje posve drugačiju temu – spajanje tradicije sa suvremenošću.

Južnoafrička umjetnica ispituje pretkolonijalno afričko iskustvo kroz suvremeni um. Koristeći tehnike poput razmazivanja, struganja i dubokog pigmentiranja, ona stvara apstraktnu umjetnost inspiriranu vernakularnom arhitekturom svoje domovine.

Kolekcija se počinje prodavati 16. ožujka. Evo linka i kolekcije.