Zavirite u novi Nespresso Boutique u Arena Centru

Nespresso se preselio u novi veći i atraktivniji prostor inspiriran održivošću. Evo kako izgleda…

Hrvati vole kavu. Praktički oduvijek. Poziv na kavu zapravo znači druženje, susret, dogovor, odmor… Kava je kod nas puno više od napitka. To je način provođenja vremena, lifestyle, ritual… I upravo zbog svega toga kada je Nespresso prije nekoliko godina stigao u Hrvatsku, bila sam sigurna da će biti pun pogodak. I zato me nije previše iznenadilo kada sam vidjela da se prvi Nespresso Boutique odlučio proširiti i preseliti na veću lokaciju. Naime, Nespresso je nakon 60 žurnih dana radova, ovih dana preselio u novi veći i atraktivniji prostor u Arena Centru. Par dana prije službenog otvaranja zavirili smo u prostor. Novi prostor ima 90-ak kvadrata, odnosno gotovo je dvostruko veći od dosadašnjeg i nalazi se u prizemlju u središnjem dijelu centra.

Prostor su osmislili arhitekti Luca Azzoni, Anna Maestrello, Giorgia Borghese i Claudia Poggi koji su slijedeći filozofiju brenda koja poštuje načela kružne ekonomije željeli stvoriti prostor koji priča priču o održivosti, inovaciji, dizajnu…

Prostor je podijeljen u tri zone, a prevladavaju umirujuće, zemljane boje i opuštajući tonovi.

– Najbliže ulazu je prva zona početne interakcije gdje su izloženi noviteti u ponudi te prepoznatljiv zid na kojem se nalaze Nespresso kapsule u svojim autentičnim pakiranjima.
Druga zona je u središnjem dijelu prostora, a naziva se zonom istraživanja. Sastoji se od dvije galerije s izloženim aparatima i dodacima.

Treća zona priča priču o brendu. Tu je područje za preuzimanje online narudžbi, Life Recycling Corner i nešto sasvim novo – prozor koji prikazuje farmu odakle dolazi Nespresso kava – kažu zaposlenici, objašnjavajući kako dinamični ekran prikazuje prozor koji simulirala izlazak i zalazak sunca nad plantažama kave.

– Nespresso je kroz AAA Sustainable Quality Program proveo više od 18 godina promičući
održivu proizvodnju kave i poboljšavajući živote farmera na plantažama kave diljem
svijeta, a ovo je samo još jedan detalj kojim kupcima nastoji približiti proces proizvodnje
kave i njezino podrijetlo – prirodu koju je potrebno zaštititi. Svaki Nespresso ima Life recycling corner kutak u kojem možete ostaviti iskorištene kapsule kave koje će Nespresso reciklirati. Ovisno o tome koliko ste kapsula ubacili, na ekranu će se prikazati informacije o doprinosu koji ste time dali očuvanju okoliša i što će se recikliranjem odloženih kapsula izraditi – objašnjavaju u Nespresso Boutiqueu.

Uživajte u fotografijama…