Dobili smo slike iz Kareovog showrooma i otkrili novitete

Zaobljene sofe, niske boxy fotelje, velike kožne kutne garniture, stakleni stolići, rasvjeta s metalno-staklenim kuglama i diskovima u boji… Podsjeća li vas to na nešto? Na dnevni boravak 80-ih.

U svijet interijera snažno se vraća estetika 70-tih i 80-tih ali ipak na malo neočekivaniji i suvremeniji način koji miksa razne kulture i utjecaje.

Kako to izgleda? Evo par slika najnovijeg postava iz Kareovog showrooma u Munchenu.

Naime, naši suradnici iz Kare Hrvatska prošlog vikenda bili su u Munchenu na internom sajmu namještaja u Kareovom Redboxxu i poslali su nam nekoliko fotografija s tek predstavljenim novitetima koji će na jesen biti dostupni i u Hrvatskoj.

Naš favorit su okrugli stolići sa staklenom bazom i metalnim topom te rasvjeta također sa stakleno-metalnom kombinacijom.

Kombinacija stakla i metala ponovno je vrlo moderna, a polako se ponovno vraćaju u modu i stolići sa staklenom gornjom plohom te kombinacijom stakla i mramora.

Također, primijetit ćete da su “in” boxy sofe te velike i duboke garniture za sjedenje. Garniture postaju sve veće i udobnije, omogućavaju da se u njima sve više leži ili zavaljeno sjedi s nogama na kauču. Položaj idealan za scrolanje po mobitelu, tabletu, laptopu… a ne položaj za druženje s gostima. Promijenile su nam se životne navike a time i oblici kutnih garnitura.

Primijetit ćete da se vraćaju materijali poput kože, krzna, tweeda te tradicionalne boje garnitura – oker, boja konjaka, antracit, tamno siva…

In su i zanimljivi geometrijski uzorci koje ćemo viđati po tepisima, jastucima, slikama, tapetama… kao i motivi New Yorka i ostalih metropola iz malo drugačije perspektive.

Evo još nekoliko fotografija iz Kareovog showrooma u Munchenu…

I za kraj pripremili smo vam par naših favorita iz Kare Hrvatska…