Prvi online shop s djelima mladih hvatskih umjetnika.

Zašto kupovati bezlične postere u velikim robnim kućama kada za istu cijenu možete kupiti limitiranu ediciju grafike mladog hrvatskog umjetnika? S tom idejom nastala je platforma Kolekcionart

Ovo bi moglo postati jako zanimljivo. Osnovana je platforma Kolekcionart, mjesto gdje ćete moći online kupiti djela mladih hrvatskih umjetnika i saznati više o talenatima mlade urbane likovne scene. Platformu su osnovali četvorica prijatelja – Nik Kolveshi Radlović, Toma Trbuljak, Filip Mojzeš i Bartol Fabijanić.

Kolekcionart zasad okuplja 10 umjetnika među kojima su i neka vrlo poznata imena urbane
umjetničke scene kao što su Nikica Jurković, Iva Zagoda, Klasja Habjan, Lorena Almaši, Ivan Oštarčević, Jurica Pušenjak, Nikolina Segarić, Bartol Galović, Tea Lovrić i Luisa Pascu.

– Ovo je prvi ovakav projekt koji hrvatska djela čini dostupnima svugdje, a kupnju umjetnina dostupnu u samo nekoliko klikova. No, nije riječ samo o webshopu koji umjetnička djela čini pristupačnijima, već je platforma koncipirana tako da posjetiteljima pruža doživljaj dolaska u umjetnikov atelje i upoznavanja umjetnika putem kratkih intervjua i video uradaka koji prikazuju kreativce u njihovom radnom prostoru, dok stvaraju – objašnjavaju u Kolekcionart, dodajući kako su na ideju došli nakon vlastite potrage za umjetninama mladih autora.

– Nakon što smo i sami godinama, više i manje uspješno, pokušavali navigirati Instagramom u potrazi za mladim perspektivnim umjetnicima i umjetničkim djelima koja bi si mogli priuštiti u svojim ranim tridesetima, odlučili smo napraviti digitalnu platformu koja će na jednom mjestu okupiti veći broj kvalitetnih, suvremenih hrvatskih umjetnika te drugim ljubiteljima umjetnosti pojednostaviti proces pronalaska i kupnje umjetničkih djela – kaže Nik Kolveshi Radlović, suosnivač Kolekcionarta.

– Zašto kupovati bezlične postere u velikim robnim kućama kada za istu cijenu možete kupiti limitiranu ediciju grafike mladog hrvatskog umjetnika? – istaknuo je Filip Mojzeš, suosnivač platforme.

U želji da umjetnost učini pristupačnijom, Kolekcionart je umjetnicima dao priliku da neometano stvaraju radove i ostanu u art svijetu, prepuštajući brigu o marketingu, prodaji i dostavi nekom drugom, a onima u potrazi za umjetničkim djelima pogodnost da iz topline doma saznaju sve o mladim nadama hrvatske scene i kupe neko od njihovih djela koja im stižu na kućnu adresu.

Evo nekih od mojih favorita

IVA ZAGODA
IVA ZAGODA
IVA ZAGODA
IVA ZAGODA
Nikica Jurković
Nikica Jurković
Nikica Jurković
Nikolina Segarić
Klasja Habjan
Klasja Habjan
Lorena Almaši
Lorena Almaši
Lorena Almaši
Luisa Pascu
Luisa Pascu
Luisa Pascu
Jurica Pušenja
Tea Lovrić
Tea Lovrić
Ivan Oštarčević
Ivan Oštarčević