Tanja uvijek radi nešto cool. Upoznajte nju i njezina sjenila

Možda ju znate po njezinim haljinama, maramama, šalovima, neobičnim tekstilima… a sada je Tanja zakoračala i u svijet interijera te zaodjenula i žarulje

Tanja dela Nešto. Tanja uvijek dela nešto i to uvijek nešto drugačije od drugih… Nekada su to bile marame i šalovi, suknje, haljine i tunike, a u posljednje vrijeme slike, jastuci, pa čak i sjenila za lampe.

Imam teoriju da ljudi sami mogu najbolje ispričati priču o svom radu, zato sam zamolila Tanju, inače predsjednicu Sekcije za tekstilno stvaralaštvo u ULUPUH-u, da vam predstavi svoj novi proizvod – sjenila/haljinice.

PIŠE: TATJANA GRGURINA VUČETIĆ

Bok!

Ja sam Tatjana Grgurina Vučetić, tekstilna umjetnica. Moj brand Tanja dela Nešto je način da dio svoje kreativnosti s tekstilom pretočim u opipljiv proizvod i predstavim publici i kupcima.

Od svih tehnika obrade tekstila koje volim i koristim u svom umjetničkom radu (slikanje na svili, filcanje vune…) za izradu proizvoda za prodaju odabrala sam sitotisak.

Sama crtam uzorke, izrađujem sita i sama otiskujem tkanine koje potom pretvaram u proizvod. Do nedavno sam bila orijentirana samo na izradu odjeće, a onda sam krenula i u drugačiju primjenu tekstila.

Ideja o izradi sjenila za lampe postoji u mojoj glavi već jako dugo samo joj je trebalo da sazrije.

S obzirom da volim praktična rješenja, željela sam smisliti sklopivo sjenilo, koje ne zauzima puno mjesta pri transportu i spremanju. I tako sam nakon nešto eksperimentiranja došla do ideje o sjenilu koje se samo omota oko (LED!) žarulje i zakopča drukerima koje se inače koriste u izradi odjeće. Kad nije u upotrebi, sjenilo se potpuno izravna i ne zauzima puno mjesta.

Zašto ne bismo izgled našeg doma mijenjali po sezonama? Kao što mijenjamo odjeću?  Ovisno o sezoni promijenite sjenila na rasvjeti iz ljetnog ugođaja u jesenski, zimski… A sjenila koja nisu u upotrebi pospremite u ladicu i izvadite kad poželite promjenu.

S obzirom da sam sada na InDizajnu po prvi put predstavila sjenila, reakcije su jako dobre. Kako od direktnih kupaca tako i od dizajnera interijera zainteresiranih za suradnju. Budući da u ponudi imam i ukrasne jastučiće, a i svoje autorske originalne printeve kao slike, kombinacija ima bezbroj.

I sjenila izrađujem od svojih originalnih printeva. Možda ih jednog dana digitaliziram, ali zasad svi prolaze kroz moje ruke.